Lees hier alle informatie over letselschade. Letselschade als gevolg van geleverde zorg of een onjuiste behandeling veroorzaakt vaak aanzienlijk leed. Daarnaast kan letselschade veel vragen oproepen. Wat is letselschade? Hoe wordt letselschade vastgesteld? Wat is rechtshulp en wat zijn de kosten? En hoe gaat rechtshulp te werk? Hieronder kunt u alle informatie over letselschade lezen als gevolg van een medische fout. Naast het lezen van alle informatie over letselschade kunt u direct contact met ons opnemen met onze experts. Zij kunnen u ondersteunen met vrijblijvend advies op maat en bij de opbouw van de klacht.
Letselschade is de lichamelijke- of geestelijke schade wat men oploopt en de beperkingen die men van dit letsel ondervindt. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een arbeidsongeval, een verkeersongeval of een medische fout.
Wanneer iemand anders schuld heeft aan een ongeval of ongeluk mag het slachtoffer niet met de financiële schade blijven zitten. Als de schuldige volledig aansprakelijk is, dan kan er een maximale schadevergoeding worden geclaimd. U heeft recht op schadevergoeding wanneer u lichamelijke- of geestelijke schade op heeft gelopen tijdens een ongeval of medische fout.
De hoogte van de letselschadevergoeding is van veel factoren afhankelijk. Een letselschadevergoeding is namelijk gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Een letselschade jurist kijkt allereerst naar het effect van het letsel op uw inkomsten. Daarnaast neemt de jurist de kosten die u gemaakt heeft door het letsel mee in de schadeclaim. Denk hierbij aan medische kosten of aan kosten voor hulp in de huishouding. Tot slot wordt er gekeken naar een compensatie voor de geleden emotionele schade. Een combinatie van deze drie hoofdonderdelen zorgt uiteindelijk voor de letselschadeclaim.
Een letselschadevergoeding is opgebouwd uit materiële- en immateriële schade veroorzaakt door een medische fout. Degene die de letselschade heeft veroorzaakt moet deze materiële schade en/of immateriële schade aan het slachtoffer vergoeden in de vorm van een letselschadevergoeding. Deze letselschadevergoeding is pas verhaalbaar als de veroorzaker (de tegenpartij) juridisch aansprakelijk is voor de letselschade. Hierbij heeft u een letselschadespecialist nodig. Een letselschadespecialist helpt u bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker en bij een juiste opbouw van de letselschadevergoeding.
Wanneer kan de arts, zorgverlener of zorginstelling medische aansprakelijkheid worden verweten? Bij het schenden van een zorgvuldigheidsnorm, die zorgverleners in acht dienen te nemen, wat leidt tot een medische aansprakelijkheid bij een medische fout. Wat het overschrijven van deze zorgvuldigheidsnorm precies inhoudt is afhankelijk van de oorzaak van de medische fout, de omstandigheden waaronder de medische fout is gebeurd, de aard en gevolgen van de medische fout.
Als ze zorgverlener in loondienst is bij een instelling, dan kan ook de zorginstelling ter medische aansprakelijkheid worden gesteld.
Er is sprake van een medische fout als een medische handeling onzorgvuldig is uitgevoerd, waardoor de patiënt letselschade oploopt of zelfs overlijdt. Een verkeerde medische behandeling kan bestaan uit een fout tijdens een medische ingreep, een verkeerd medisch advies, een verkeerde diagnose, of door verkeerd voorgeschreven medicatie door de huisarts of de medisch specialist. Bij een medische fout heeft u recht op een schadevergoeding. Een juridisch specialist letselschade staat u bij wanneer u letselschade hebt opgelopen door toedoen van een zorgverlener. Deze juridisch specialist zoekt uit welke schadeposten er zijn en helpt u bij het medisch aansprakelijk stellen van de zorgverlener voor de opgelopen letselschade.
Op voorhand is het lastig om te bepalen hoelang een letselschadezaak precies duurt. Iedere zaak is namelijk anders. Het is belangrijk om alle schade goed in kaart te brengen en te bundelen in de schadeclaim die naar de tegenpartij wordt verzonden. Op deze manier weet u zeker dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Het is niet de bedoeling dat u in financiële problemen komt door de afhandeling van een letselschadezaak. Een jurist zal daarom altijd om een voorschot bij letselschade vragen. Hiermee kunt u kosten en gemiste inkomsten dekken terwijl u wacht op de uiteindelijke afhandeling. De uiteindelijke schadeclaim wordt uitbetaald zodra de zaak afgerond is. U bepaald uiteindelijk zelf wanneer een letselschadezaak afgerond is. Een letselschade jurist of advocaat zal u hierin uiteraard adviseren.
Een second opinion is de mening van een andere arts. Soms kiest u hier zelf voor, maar ook uw eigen specialist kan vragen om de mening van een andere arts. Bij een second opinion worden onderzoeken niet opnieuw gedaan, maar bekijkt een andere arts hetzelfde onderzoek. Een second opinion kun je bijvoorbeeld aanvragen wanneer u twijfelt over de diagnose van uw arts of de voorgestelde behandeling. Hoe regelt u dit? U vraagt uw arts om een verwijzing, maakt een afspraak bij een andere arts, u bezoekt de andere arts voor uw second opinion en u bespreekt achteraf de resultaten met uw eigen arts.
Goed juridisch advies letselschade kan u helpen. Gespecialiseerde rechtshulp in letselschade kan u helpen om de financiële schade te verhalen bij degene die de letselschade heeft veroorzaakt. Zij kunnen ondersteunen bij de opbouw van de letselschadevergoeding en zij kunnen u voorzien van goed juridisch advies. Neem contact op met Zorgklacht.nl voor juridisch advies letselschade en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden!
Neem contact op met een letselschadespecialist
Zorgklacht.nl werkt uitsluitend met rechtshulp letselschade die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en die lid zijn van erkende overkoepelende beroepsverenigingen.