Letselschadevergoeding

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding? Een letselschadevergoeding is opgebouwd uit materiële- en immateriële schade veroorzaakt door de medische fout. Degene die de letselschade heeft veroorzaakt moet deze materiële schade en/of immateriële schade aan het slachtoffer vergoeden in de vorm van een letselschadevergoeding. Deze letselschadevergoeding is pas verhaalbaar als de veroorzaker (de tegenpartij) juridisch aansprakelijk is voor de letselschade. Rechtshulp kan u helpen bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker en bij een juiste opbouw van de letselschadevergoeding.

Heeft u een letselschadevergoeding aanbod van de tegenpartij ontvangen? Dit aanbod kunt u laten toetsen door uw rechtshulp letselschade.  

Letselschade claim

Slachtoffers van letselschade weten vaak niet welke letselschadevergoeding kan worden verhaald bij de veroorzaker in de vorm van een letselschade claim. Goede rechtshulp kan u helpen bij het opstellen van een reële letselschade claim. Deze letselschade claim is opgebouwd uit een materiële schadevergoeding en/of immateriële schadevergoeding. Rechtshulp kan u helpen bij een juiste opbouw van de letselschade claim. De immateriële schade van de letselschade claim wordt altijd smartengeld genoemd.

Smartengeld letselschade

De hoogte van het smartengeld letselschade is van verschillende factoren afhankelijk. Zoals de ernst en de impact van het letsel op uw leven, uw leeftijd en uw geslacht. Het vaststellen van het smartengeld letselschade kunt u niet alleen. Goede rechtshulp kan u helpen bij het vaststellen van de hoogte van het smartengeld letselschade. 

Wilt u goed juridisch advies letselschade?

Rechtshulp letselschade kan u helpen bij de opbouw van de letselschadevergoeding. Of bij het toetsen van een voorstel letselschadevergoeding door de tegenpartij. Kijk in ons overzicht juridisch advies letselschade voor goede, beoordeelde rechtshulp letselschade bij u in de buurt. Neem gratis contact op en laat u vrijblijvend informeren.

Lees meer over letselschade: